Шок! Какво сполетя Ангела Меркел

Кой си направи шега с бившата германска канцлерка

Шок! Какво сполетя Ангела Меркел | StandartNews.com

Двама известни руски комедианти, прочули се с това, че се обаждат по телефона на известни личности и се представят пред тях за други известни личности, сега се похвалиха, че са си направили такава шега с бившата германска канцлерка Ангела Меркел, която е говорила пред тях за войната в Украйна. Двамата руснаци дори публикуваха откъси от разговора с бившия канцлер, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Канцеларията на Меркел потвърди, че наистина на разпространените от двамата майтапчии записи се чува гласът на бившата канцлерка.

"Мога да потвърдя, че се е състоял телефонен разговор с човек, който се е представил за бившия украински президент Петро Порошенко", каза говорителят на Меркел.

Комедиантите, които са направили телефонната шега, са известни с творческите псевдоними Вован и Лексус.

Смята се, че те са близки до правителството на руския президент Владимир Путин. 

Канцеларията на Меркел поясни, че телефонният разговор между нея и майтапчиите се е провел на 12 януари и превода по време на него е бил осигурен от германското външно министерство. В изявлението се допълва, че Меркел е информирала после министерството за впечатленията си от разговора. 

По време на управлението си Меркел често пъти разговаряше с Порошенко, когато той беше президент на Украйна между 2014-2019 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай