Шок! Какво откриха в имението на Пригожин

Обискът бе на 25 юни, ден след въоръжения метеж

Шок! Какво откриха в имението на Пригожин | StandartNews.com

Снимка с отрязани глави, огромен чук, множество перуки, златни кюлчета и чуждестранна валута бяха открити при обиска в дома на собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин край Санкт Петербург. Това съобщи петербургското издание "Фонтанка", която разпространи снимки и видео, информира novini.bg. Обискът бе на 25 юни, ден след въоръжения метеж.

ВИЖ ОЩЕ: Лукашенко призна за Пригожин

В дома на Пригожин има още медицински кабинет с оборудване, използвано в интензивните отделения в болниците. В него има оборудване и медикаменти за няколко милиона рубли. Запасите стигат за лечение от всякакви болести в продължение на няколко месеца. Пригожин разполага и с персонална стая за молитви, басейн, вертолетна площадка.

В имението е открито и огромно количество оръжие от всякакъв тип - автомати, гранати, патрони, огромен чук с надпис "В случай на важни преговори". Има и доста комични находки - военна униформа с множество "медали" - на снимката могат да  се различат надписи "За супата", "За второто" и т.н. Има обаче и истински награди - като грамотата за удостояването на Пригожин със звание "Герой на Русия" с дата 20 юни 2022 г., както и трогателна телеграма с поздрав от един от враговете на собственика на "Вагнер" - шефът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов.

Пригожин е бил подготвен и за бърза смяна на личността, ако се наложи - има отделна стая с дрехи, перуки, козметика за дегизиране, както и подправени документи.

Снимките, които бяха показани и по руската  телевизия,  излизат едва след като разследването за въоръжен метеж срещу Пригожин бе прекратено. Според "Фонтанка" Федералната служба за сигурност вече е върнала на Пригожин иззетото при обиските оръжие, над 10 млрд. рубли, стотици хиляди долари и 5 кюлчета злато. Върнато е дори оръжието-награда от руския военен министър Сергей Шойгу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай