Шефът на кабинета на Тръмп напуска поста си

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ръководителят на апарата на служителите на Белия дом Джон Кели ще напусне своя пост в края на годината...

Шефът на кабинета на Тръмп напуска поста си | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ръководителят на апарата на служителите на Белия дом Джон Кели ще напусне своя пост в края на годината, предаде БТА.

„Джон Кели ще си тръгне в края на годината. Ще обявим кой ще заеме мястото му. Това може да бъде временно назначение. Ще обявя за това в близките ден-два“, каза Тръмп в изявление, излъчено по телевизия Си Би ЕС, допълвайки, че чени неговата служба.

Телевизия Си Ен Ен първа съобщи в петък, че Кели ще подаде оставка като началник на кабинета. Макар че през лятото Тръмп е помолил Кели да остане на този пост още две години, през последните месеци двамата са престанали да общуват. Според данни на Си Ен Ен един от кандидатите за поста е настоящият началник на кабинета на вицепрезидента на САЩ Ник Айрес.

През ноември американските медии съобщиха, че Тръмп възнамерява да освободи Кели, а също така министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен, която е негово протеже, заради отсъствието на ясна позиция по миграционния въпрос. По-рано държавният глава потвърди, че обсъжда редица варианти за кадрови промени в администрацията след провеждането на междинните избори за Конгрес на 6 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай