Шефът на "Газпром" призова служителите. Как ще опазят Руския статут

Алексей Милер каза, че има много примери на провалени опити за пречупването на страната

Шефът на "Газпром" призова служителите. Как ще опазят Руския статут | StandartNews.com

Шефът на "Газпром" Алексей Милер призова петстотинте хиляди служители на компанията да се обединят около руския президент Владимир Путин, за да запазят статута на Русия на велика сила в лицето на опитите от чужбина да я пречупят, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикувано днес писмо на Милер.

След като Западът наложи санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна, Путин заяви, че САЩ са обявили икономическа война и възнамеряват да разкъсат Русия на части в опит да наложат глобална хегемония.

Шефът на "Газпром" Алексей Милер каза, че има много примери на провалени опити за пречупването на Русия, така че хората трябва да са нащрек за разрушителни опити за посяване на раздор, които биха разединили руския народ.

"Днес, както никога преди, е важно да останем ангажирани с общата кауза, да се обединим около нашия президент", каза Милер, който е близък съюзник на Путин, още откакто двамата са работели заедно в началото на 90-те години на миналия век в канцеларията на кмета на Санкт Петербург. Той добави, че ако хората се обединят около Путин, те ще успеят да запазят Русия такава, каквато я познават и обичат и родината им ще продължи да бъде "велика сила".

Войната в Украйна, която Кремъл нарича "специална военна операция", не се споменава изрично в публикуваното с дата 5 март писмо. "Газпром", най-голямата компания производител на природен газ в света, притежава значително влияние както в Русия, така и извън страната, тъй като доставя около 40 процента от природния газ в Европа. Милер се премести от Санкт Петербург в Москва през 2000 г., когато Путин беше избран за президент на Русия за първи път. Година по-късно той беше назначен за главен изпълнителен директор на "Газпром", припомня БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай