Шефът на борбата с наркотиците в САЩ си отива след секс скандал

Шефът на борбата с наркотиците в САЩ си отива след секс скандал | StandartNews.com

Шефът на Агенцията за борба с наркотиците в САЩ (ДЕА) Мишел Лионхарт ще напусне поста в средата на месец май. Тя подава оставка заради на секс скандал с нейни служители, информира New York Times. Освен това Лионхарт и президентът Барак Обама се разминават по няколко точки от политиката за борба с наркотиците, и по специално легализирането на марихуаната в някой щати.

След 8 години начело, Лионхарт е обявила вчера намерението си да освободи поста през следващия месец, заяви правосъдният министър Ерик Холдър,

Оставката идва заради скандал със служители на Лионхарт, които участвали в сексуални оргии. По време на командировки в Колумбия те ползвали услугите на проститутки, платени със средства на местните наркокартели.

59-годишната Лионхарт не споделя и политиката на Белия дом относно легализирането на марихуаната в Колорадо и Вашингтон.

Според изданията в САЩ оставката на Лионхарт може да доведе до сериозна битка в Капитолия за следващия шеф на Агенцията за борба с наркотиците. Основен въпрос по всяка вероятност ще се окаже именно легализирането на марихуаната. Някои либерални демократи призовават Обама да назначи ръководител, който подкрепя промяната относно марихуаната, докато консерваторите са против подобен ход.

"Нека президентът използва тази възможност и да назначи на този важен пост човек, който разбира, че остарелият федерален подход относно марихуаната вече не работи. Американският народ продължава напред. Повечето хора считат, че марихуаната трябва да бъде легализирана", коментира представител на демократите от щата Орегон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай