Щракат белезници! Закопчаха американеца избягал в Северна Корея

Войникът влязъл незаконно в държавата

Щракат белезници! Закопчаха американеца избягал в Северна Корея | StandartNews.com

Военнослужещият от армията на САЩ Редник Травис Кинг, който през юли избяга в Северна Корея, е задържан в американски арест, след като е бил експулсиран от Северна Корея в Китай, предаде Ройтерс, като се позова свои източници.

Севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА каза, че Кинг е бил експулсиран, след като е направил самопризнания, че е влязъл незаконно в Северна Корея, тъй като е бил "разочарован от неравенството в американското общество".

Представител на САЩ заяви пред Ройтерс, че Кинг вече в американски арест, но не даде допълнителна информация.

Решението за експулсиране се съдържа в публикуваните от КЦТА окончателни резултати от разследването на севернокорейските власти. Миналия месец информационната агенция разпространи и междинните заключения на разследващите, според които Кинг е искал да намери убежище в Северна Корея или друга страна заради грубо отношение и расова дискриминация в армията, предаде БТА.

"Кинг призна, че е проникнал нелегално на територията на Корейската народнодемократична република, понеже е таял лоши чувства към безчовечното, грубо отношение и дискриминацията на расова основа в армията на САЩ и е бил разочарован от неравенството в американското общество", заяви КЦТА.

Севернокорейските власти решиха да експулсират Кинг съгласно законите на страната, но не оповестиха никакви подробности около изпълнението на мярката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай