Ще иска ли Путин още един мандат? Кремъл дава заето

Русия не е спирала да се придържа към мораториума за ядрените опити

Ще иска ли Путин още един мандат? Кремъл дава заето | StandartNews.com

От Кремъл обявиха днес, че не знаят нищо за публикация във в. "Комерсант", в която се казва, че руският президент Владимир Путин може идния месец да обяви кандидатурата си за следващ мандат на изборите за държавен глава през март догодина, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза също, че Русия не е спирала да се придържа към мораториума за ядрените опити и опроверга твърденията на руска медийна фигура, че Москва може да извърши опит с термоядрена бомба.

Песков допълни, че не знае откъде на журналистите на в. "Ню Йорк таймс" им е хрумнало, че Русия може да подготвя  опит с експериментална крилата ракета с ядрено задвижване или че Москва може наскоро да е извършила подобен опит.

Известната с войнствените си възгледи главна редакторка на руската държавна телевизия "Ар Ти", Маргарита Симонян, каза в откъс от интервю, качен в интернет от базираната в Израел руска телевизия "Ар Ти Ви Ай", че Русия трябва да детонира ядрена бомба на голяма височина над Сибир като предупреждение към Запада, посочва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай