Шах! И Дядо Коледа е пред фалит

Това съобщи Кари Ескели, който играе вече 20 години добрият старец

Шах! И Дядо Коледа е пред фалит | StandartNews.com

Дядо Коледа е заплашен от фалит, съобщи Кари Ескели, който играе вече 20 години добрият старец в Рованиеми в Лапландия на Телеграф. Това стана след тревожен чат в социалната мрежа Фейсбук, преди два дни.

Туристите се изпариха от градчето на Дядо Коледа, след като се налага да правят по два ПСР теста, за да се срещнат с него в рамките на три дни.  

В офисите на Дядо Коледа, които се намират точно на полярния кръг на 66 паралел северна ширина, където се среща с гостите, в момента могат да ходят само финландци и туристи от зелени страни. Всички на Полярния кръг и след него сме заплашени от банкрут, изплака добрият старец.

Финландия е разделила страните в света на три вида в зависимост от риска от зараза с Ковид 19. Те са червени, зелени и сиви

Това, което може да спаси ледените замъци в Рованиеми от фалит, е решение на финландското правителство, с което да направи мерките за влизане на гостите на Лапландия по-леки.

Очакваме го вече месец, сподели през сълзи Дядо Коледа. Жителите на северната страна се надяват това решение да стане валидно поне в края на ноември.

Според изискванията на северната страна, заради епидемията, чужденците, които влизат, трябва да са направили ПСР тест в последните 72 часа. С него, ако е отрицателен, могат да да останат само три дни.

Ако искат да удължат престоя си, трябва незабавно да си направят нов тест на място, който за чужденци се плаща, докато за местните е безплатен. Следва карантина от две седмици

Санта Клаус-Дядо Коледа увери, че има споразумение с всички правителства да обикаля планетата, за да раздаде подаръци за децата. Аз пътувам с шейна, теглена от Северни елени в небето и няма да има проблем, каза той. Дядо Коледа увери, че подаръците отдавна са направени в тайната му фабрика в Корватунтури. Там той е роден. Намира се на 68 паралел в Лаплнадия, където има само боровинки, Северно сияние, тъмна нощ и където е царството на Северния елен

Основните доходи в района на Рованиеми и по на север в Лапландия са от туризъм и отглеждане на Северни елени. Къщичките на Дядо Коледа се намират до градчето Рованиеми точно на Полярния кръг.

Той се намира 66 паралел северна ширина. От там започва и Лапаландия. Тук от цял свят идват гости, за да се снимат на ледената линия. Срещу сума от пет евро могат да получат свидетелство за това че са стъпили на паралела.

Дядо Коледа посреща гостите си в няколко ледени пещери и през лятото и през зимата. Снимка с него стува 30 евро, а записан разговор 60 евро.

От 100 до 300 евро е цената на разходка от няколко часа с шейна, теглена от Северни елени. Тя включва и закуски и чай. Освен деца, идват и влюбени за благословия от добрия старец. Една от най-разказваните истории е как влюбен младеж е помоли стареца да се ожени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай