Събота,

Северна Македония остана без ток, каква е причината

От: Редакция, снимка: МИА -
527
Северна Македония остана без ток, каква е причината
A
A
A

Почти цяло Скопие, части от Велес и Овче поле останаха безток, заради авария на далекопровода Скопие 4 - Бунарджик и пожар в близост до трансформаторната станция, съобщиха от Македонскияелектропреносен системен оператор (МЕПСО).

Наложило се е спирането надвата трансформатора 400/110 kV, а с това и прекъсване на трафопоста Скопие 4 в с. Пинтия заради съществуващата опасност от разпространениена огъня цялата система е трябвало да бъде спряна.

Звонко Томески от пожарната в Скопие уточни, че при пристигането в с. Пинтия са видели, че пожарът не е вътре в трафопоста, а извън него. "Поради искри по далекопровода в непосредствена близост е опожарена суха тревна площ, като незабавно е поискано да бъде изключено електрозахранването на далекопроводите", каза той.

Диспечерите на МЕПСО съобщиха, че проблемите са локализирани и се работи по отстраняването им, на много места електрозахранването е възстановено, но са възможни краткотрайни прекъсвания.

Междувременно от ВМРО-ДПМНЕ търсят отговорност от правителството, защото точно в момента, когато лидерът на партията Християн Мицкоски е отчитал работата на кметовете, в сградата на Македонската филхармония, където се е провеждало събитието, не е имало ток, съобщава македонската телевизия Телма. Въпреки липсата на ток Мицкоски е продължил да говори за 100-те дни работа на кметовете на ВМРО-ДПМНЕ без микрофон. Мицкоски отново е поискал предсрочни парламентарни избори и е предупредил правителството да не докосва македонската история. Той е призовал хората да бъдат бдителни по всички въпроси, свързани с македонската идентичност, съобщава ТЕЛМА.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички