Северна Корея забрани на хората да се смеят. Каква е причината

Не се разрешава и употребата на алкохол за 11 дни

Северна Корея забрани на хората да се смеят. Каква е причината | StandartNews.com

Властите в Северна Корея забраниха на гражданите да се смеят, както и да пият алкохол в продължение на 11 дни.

Причината е десетата годишнина от смъртта на бившия лидер Ким Чен Ир.

Държавните органи наредиха на обществеността да не проявява никакви признаци на щастие, докато Северна Корея отбелязва смъртта му, съобщава "Дейли Мейл".

Бащата на сегашния лидер Ким Чен Ун - Ким Чен Ир управлява КНДР от 1994 г. до смъртта си през 2011 г.. Сега, десет години след смъртта му, севернокорейците са принудени да спазват 11-дневен траур.

"По време на траура не трябва да пием алкохол, да се смеем или да се занимаваме с развлекателни дейности", заяви пред Радио Свободна Азия (РСА) севернокореец от североизточния граничен град Синуиджу.

Източникът добави, че на севернокорейците не е позволено да пазаруват хранителни стоки на 17 декември - годишнината от смъртта на Ким Чен Ир.

 "В миналото много хора, които са били хванати да пият или да са в нетрезво състояние по време на траурния период, са били арестувани и третирани като идеологически престъпници. Те са били отвеждани и никога повече не са били виждани. Дори ако член на семейството ви умре по време на траура, нямате право да плачете на глас и тялото трябва да бъде изнесено след края му. Хората не могат да празнуват дори собствените си рождени дни, ако те попадат в периода на траур", разкри източникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай