Напрежение. Сестрата на Ким Чен Ун съсипа Байдън

Президентите на САЩ и Южна Корея се срещнаха тази седмица

Напрежение. Сестрата на Ким Чен Ун съсипа Байдън | StandartNews.com

Сестра на Ким Чен Ун реагира остро на думи на Джо Байдън.

Изявленията на президента на САЩ относно разрушаването на съществуващия ред в КНДР са "глупости на старец без бъдеще". Това се предава в разпространено изявление на заместник-началника на отдела на Централния комитет на Корейската работническа партия Ким Йо Чен, цитира ТАСС.

"Друг факт, който не може да бъде подминат с мълчание, без да си разчистим сметките, е, че владетелят на една вражеска държава във фокуса на вниманието на целия свят открито, лично използва израза "край на режима". Може ли това да се счита за старческа глупост? Бъдеще, което не е в състояние да носи отговорност за сигурността, бъдещето на Съединените щати и е трудно да се справи с работата през оставащите две години от президентството", цитира думите ѝ Корейската централна новинарска агенция.

Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Южна Корея Юн Сук Йол се срещнаха тази седмица, като Съединените щати обещаха да дадат на Южна Корея по-добра представа за ядреното си планиране за всеки конфликт със Северна Корея на фона на безпокойството от нарастващия арсенал от ракети и бомби на Пхенян, припомня "Фокус".

Подводница с ядрени балистични ракети (SSBN) на ВМС на САЩ също ще посети Южна Корея за първи път от 80-те години на миналия век, за да демонстрира решимостта на Вашингтон да защити страната от севернокорейска атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай