Сензационна реч на Путин, 200 хиляди на крака

Президентът на Русия говори на голям патриотичен концерт

Сензационна реч на Путин, 200 хиляди на крака | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза "мощното, мистично и свято значение на думите "защитник на Отечеството". Родината е семейство; в сърцата на хората от Русия това е едно и също нещо, каза в слово на московския стадион "Лужники" държавният глава, цитиран от ТАСС. 

Путин говори на голям патриотичен концерт, организиран от властите в подкрепа на офанзивата в Украйна и събрал на стадиона десетки хиляди хора, отбелязва Франс прес, предава БТА.

Според ТАСС на проявата се е очаквало да присъстват близо 200 000 души.

При минус 15 градуса по Целзий публиката развяваше стотици руски знаменца, докато на сцената се сменят изпълнители на патриотични песни и руски военни, сражавали се на украинския фронт, посочва АФП.

"Руските воини се бият в Украйна героично, мъжествено и храбро. Русия се гордее с тях. Цяла Русия ги подкрепя и всеки, който ги подкрепя, също е защитник на Русия. Днес Русия се бие в Украйна за свои "исторически земи", изтъкна в словото си на концерта Путин.

Деца от украинския район Донбас, най-вече от град Мариупол, се качиха на сцената, притиснаха се до един руски военен и заявиха пред множеството: "Ние ще победим!".

АФП припомня обвиненията срещу Русия, че е отвлякла хиляди украински деца от окупираните от нея територии. Москва, обявила тези земи за анексирани, отрича и твърди, че е организирала съвсем законни осиновявания.

Ръководителите на руските окупационни власти в украинските райони също присъстваха на стадиона и даваха интервюта за руски държавни медии.

"Западът е съучастник във военните престъпления" на Украйна, обвини го Денис Пушилин, шеф на окупационните власти в Донецка област на Украйна, и осъди за пореден път "нацистката идеология" на Киев.

Владимир Путин обяснява решението си да разпали най-кръвопролитния конфликт в Европа от 1945 г., като обвинява Киев, че е организирал "геноцид" на рускоезичните в Украйна. Отговорен за ескалацията на конфликта според него е Западът, който доставя оръжия на украинския си съюзник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай