Сензация в Хърватия! Какво съобщиха за еврото

Депутатка каза истината

Сензация в Хърватия! Какво съобщиха за еврото | StandartNews.com

Хърватска депутатка каза истината на комунистическите неверници у нас!

Искам да поздравя българските колеги за влизането в Шенген. Това е важна стъпка към пълната интеграция в ЕС. Следващата стъпка е членството в еврозоната. 

Това заяви хърватският евродепутат Желяна Зовко, която взе участие в конференцията „Бъдещето на финансовата интеграция на ЕС: Разширяване на еврозоната и създаване на цифрово евро“, организирана от българския евродепутат Емил Радев в Брюксел, предаде репортер на Novini.bg

"В Хърватия отбелязахме една година от въвеждането на еврото и влизането в Шенген. Така приключи задълбоченото ни интегриране в европейското семейство. Предстои да влезем в ОИСР. Еврото е втората по сила валута.

Преходът към еврото бе огромно предизвикателство за Хърватия, защото той съвпадна с епидемията от Ковид и ръстта на цените на енергийните източници. Въпреки тези предизвикателства - преходът бе успешен. 61% хърватите смятат, че преходът от куна към евро е минал добре и без проблеми", разкри тя. 

"С приемането на еврото Хърватия стана по-устойчива икономически. Овладяхме инфлацията, както и увеличението на цените на енергийните източници. За тази година се предвижда 2,4% инфлация, която рекордна ниска в цялата еврозона. Очаква се и рекордно увеличение на БВП.

Приемането на еврото укрепи икономическите основи на Хърватия, но също така и засили интереса на чуждестранните инвеститори. Бележим най-добри реултати на чуждестранни инвестиции от години насам.

Приемането на еврото намали цените на стоки и услуги и гарантира икономическа стабилност. Желая на България успех и да последва нашия пример", призова Желяна Зовко. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
rjesous
преди 2 месеца

On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I've had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :- . CHECK IT:→ →www.cash.salary49.com

Откажи