Сензационно за Путин! Идва ли краят на войната

Нови разкрития

Сензационно за Путин! Идва ли краят на войната | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна, но с договорено прекратяване на огъня, което признава настоящите линии на бойното поле. Това казаха четирима руски източника пред "Ройтерс", като поясниха, че президентът е готов да продължи войната, ако Киев и Западът не отговорят на исканията. 

Путин е изразил разочарованието си пред малка група съветници относно това, което той смята за подкрепяни от Запада опити за спъване на преговорите и решението на украинския президент Володимир Зеленски да изключи възможността за преговори, са заявили трима от източниците.

"Путин може да се бие толкова дълго, колкото е необходимо, но също е готов за прекратяване на огъня - за замразяване на войната", каза друг от четиримата, високопоставен руски източник, който е работил с Путин и е запознат с разговори на най-високо ниво в Кремъл.

Източниците се пожелали анонимност предвид чувствителността на въпроса. "Ройтерс" е разговарял с общо пет човека, които работят или са работили с Путин на високо ниво в политиката и бизнеса. Петият източник не коментира замразяването на войната на сегашните фронтови линии.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, в отговор на искане за коментар, е казал, че президентът многократно е дал да се разбере, че Русия е отворена за диалог за постигане на целите си, като подчертава, че страната не иска "вечна война".

Министерството на външните работи и на отбраната на Украйна не са коментирали, пише news.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай