Саудитска Арабия обяви конкурс за екзекутори (ВИДЕО)

Саудитска Арабия обяви конкурс за екзекутори (ВИДЕО) | StandartNews.com

Саудитска Арабия рекламира на сайт за търсене на работа обявата си за набиране на хора, които да изпълняват смъртни присъди. Въпреки зловещата длъжностна характеристика, ниското заплащане и липсата на особена квалификация не липсват желаещи за работата. Ще бъдат наети 8 нови служители, които да поемат част от работата по изпълнение на публично изпълняваните смъртни присъди.

Основното задължение на новите служители ще бъде да изпълняват смъртни присъди чрез обезглавяване. В описанието на работните задължение се допълва, че служителите също така ще им се налага да извършват и ампутации, които също се използват като наказателна мярка, за по-леки нарушения.

От "Амнести Интернешънъл" сигнализират, че само тази година са обезглавени 85 души за различни престъпления - от убийства до трафик на наркотици. Последната смъртна присъда беше изпълнена преди по-малко от седмица. От организацията припомнят, за екзекутираните миналата година са били 90. Сред убитите е имало граждани както на Саудитска Арабия, Йемен, Сирия, Йордания, Филипините и Судан.

Местните власти не коментират какво е довело до толкова драстичното повишаване на смъртните присъди през тази година.

Саудитска Арабия е една от 5-те държави с световен мащаб, които наказват най-често различни провинения със смърт. Другите в черната класация са Иран и Китай.

Едно от лицата на съдебната система на Саудитска Арабия е екзекуторът Абдулах Бин Саид Ал Биши, който разказва за професията и показва мечовете с които изпълнава присъдите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай