САЩ за Brexit: Надявахме се на различен резултат

САЩ за Brexit: Надявахме се на различен резултат | StandartNews.com

И САЩ коментира резултатите от референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз.  В първата реакция от високопоставен американски представител вицепрезидентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати биха предпочели британците да бяха гласували за оставане в ЕС, но уважава резултата от референдума за Brexit, предава Reuters.

Трябва да кажа, че ние се надявахме на различен резултат. Ние бихме предпочели друг изход, но Съединените щати имат дългогодишно приятелство с Обединеното кралство и тази много специална връзка ще продължи", обяви той от Дъблин. 

Междуврменно, финансовите министри и управителите на централните банки на индустриално развитите държави в Г7 провеждат конферентна връзка за обсъждане на британското решение, каза говорител на германското финансово министерство, предаде AFP, цитирана от Фокус. 

„Надявахме се на друг резултат от този референдум. Но сме подготвени за този резултат", каза Мартин Ягер.

Председателският съвет на европарламента, който е съставен от председателя и лидерите на политическите групи, реши да свика извънредна пленарна сесия на 28 юни, от 11.00 ч. българско време. По време на сесията евродепутатите ще гласуват резолюция, в която ще анализират изхода от вота на Великобритания и какво предстои за напред, съобщават от ЕП.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и представители на Съвета също ще вземат участие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай