САЩ предупреждава за експлозиви в пастата за зъби

САЩ предупреждава за експлозиви в пастата за зъби  | StandartNews.com

Вашингтон. САЩ предупреждават авиолиниите, които летят към Русия за Олимпийските игри в Сочи, че съставки за експлозиви могат да бъдат вмъкнати на борда на самолетите чрез тубичките за пастата за зъби на пасажерите.

Департаментът за национална сигурност на САЩ отправя предупреждението в навечерието на Игрите и информациите за опасност от терористични атаки в Сочи. Все пак агенцията съобщава, че на този етап няма директна опасност за американските граждани.

От Департамента допълват, че редовно споделят информация с вътрешни и външни партньори, включително и тези свързани с международни събития като Игрите в Сочи.

"Ако получим информация в близките дни, която ще промени оценката ни за това дали хората трябва да пътуват към Сочи, ще я обявим публично", заяви говорителката Лаура Магнусон за BBC.

Дни преди откриването на Игрите пък два бойни кораба на САЩ навлязоха в Черно море, съобщи руски военен източник, цитиран от Интерфакс. Американската фрегата USS Ramage (DDG-61) и командният кораб USS Mt. Whitney са с повече от 600 американски пехотинци на борда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай