САЩ сипва сол в спора между България и Северна Македония

Антъни Блинкен се е срещнал в американската столица с Димитър Ковачевски

САЩ сипва сол в спора между България и Северна Македония | StandartNews.com

Съединените щати потвърдиха подкрепата си за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз по време на среща във Вашингтон, съобщи Държавният департамент.

В изявление на говорителя Матю Милър се казва, че държавният секретар Антъни Блинкен се е срещнал в американската столица с министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски и с министъра на външните работи Буяр Османи.

"Секретарят Блинкен и министър-председателят Ковачевски подчертаха силната подкрепа на САЩ и значението на присъединяването на Северна Македония към ЕС за страната и региона на Западните Балкани", каза Милър.

"Секретарят изтъкна важния принос и водещата роля на Северна Македония за насърчаване на мира и стабилността в Западните Балкани и в подкрепа на Украйна, особено по време на председателството на ОССЕ", каза той.

Блинкен отбеляза и силното двустранно сътрудничество между САЩ и Северна Македония и подчерта значението на укрепването на демократичните институции, реформата на правовата държава и енергийната сигурност, се посочва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай