САЩ, Канада и Мексико подписаха новото търговско споразумение

Документът ще помогне да се предотврати преместването на работни места в чужбина и да се върнат загубените работни места, отбеляза Тръмп 

САЩ, Канада и Мексико подписаха новото търговско споразумение | StandartNews.com

 

Американският президент Доналд Тръмп, мексиканският му колега Енрике Пеня Нието и канадският премиер Джъстин Трюдо подписаха ново търговско споразумение между трите страни USMCA. Церемонията бе излъчена на живо от сайта на Белия дом в кулоарите на Г-20 в Буенос Айрес, Аржентина, съобщи money.bg. 

Споразумението USMCА (United States-Mexico-Canada Agreement) определя параметрите на най-големия междудържавен търговски блок и замени Северноамериканската зона за свободна търговия (NAFTA). Досегашното споразумение бе предоговорено с нови компромисни условия по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Споразумението предполага по-всеобхватно сътрудничество, което отговаря на интересите на нашите общества", заяви президентът на Мексико на церемонията по подписването. 

Тръмп отбеляза, че споразумението ще помогне да се предотврати преместването на работни места в чужбина и да се върнат загубените работни места. Той нарече документа исторически, а преговорите за него - "истинска битка". 

Сега документът трябва да бъде ратифициран от парламентите на трите страни, включително Конгреса на САЩ.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай