САЩ дават яка награда за лов на хакери

Държавният департамент обеща милиони за информация

САЩ дават яка награда за лов на хакери | StandartNews.com

Лов на хакери обявиха САЩ. Държавният департамент  обеща награда до 10 милиона долара за информация, която може да помогне за откриването на чуждестранни хакери, атакуващи американски съоръжения. Това става ясно от съобщения в Twitter профилите на програмата на Държавния департамент „Награди за съдействието на правосъдието“ на руски и английски език, предаде „Мениджър”.

Наградата беше предложена за информация за атаки, насочени към критична американска инфраструктура. Те включват хакване на информационни системи, както и използването на рансъмуер, който нарушава федералния закон на страната.

„Ако имате информация за подобни операции или други киберопрониквания в критичната инфраструктура на САЩ, свържете се с програмата Rewards for Justice и ще получите възможност за награда“, призова Държавният департамент. Сред каналите за връзка има и пощенска кутия в Даркнет.

Припомняме, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обеща действия срещу хакери, опериращи от руска територия, ако Москва не го направи. Той каза още, че Вашингтон събира съюзници за по-ефективно пресичане на злонамерената дейност в киберпространството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай