Само той говори на "ти" с Путин. И е бесен!

Това разкриват медии в Русия

Само той говори на "ти" с Путин. И е бесен! | StandartNews.com

Един от най-близките хора на руския президент Владимир Путин - Юрий Ковалчук, е недоволен от случващото се в Украйна и загубите на руската армия, предаде агенция УНИАН.

Руският бизнесмен, основен акционер и бивш ръководител на борда на директорите на банката "Россия" Юрий Ковалчук ​​(наричат ​​го „личния банкер на Путин“) изрази несъгласие с действията на руското министерство на отбраната, каза в интервю за руския политолог и публицист Андрей Пионтковски.

Според него бизнесменът е единственият, който говори с руския лидер на "ти". "Той е човек, който е много близък до Путин и единственият човек, който има влияние върху него“, заяви Пионтковски. Ковалчук е изразил несъгласието си с командването и управлението на войските.

Пионтковски смята, че Ковалчук ​​не е критикувал лично президента, а военното командване на РФ. Бизнесменът е "мозъкът" на кампанията за изчистване името на главата на Руската федерация и обвиняване на генералите (за военните неуспехи в Украйна).

По-рано американският вестник The Washington Post, позовавайки се на данни от разузнаването, съобщи, че наскоро човек от най-близкото обкръжение на Владимир Путин е изразил директно несъгласие с руския президент за воденето на войната срещу Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай