С викове "Аллах" е обезглавен учител в Париж

Убийството е извършено с кухненски нож

С викове "Аллах" е обезглавен учител в Париж | StandartNews.com

Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж е обезглавен в покрайнините на Париж, а нападателят е застрелян от полицията, съобщи АФП

Жертвата е учител, а нападателят - баща на един от учениците му. Според източници на "Паризиен" наскоро преподавателят е изнесъл урок за свободата на мисълта и на словото, като е показвал пред учениците карикатури на Мохамед.

Зверството е извършено с кухненски нож. Нападателят не се подчинил на полицията, показал агресия към силите на реда и бил прострелян.

Според очевидци крещял "Аллах е велик", когато е нападнал жертвата.

В Туитър на 9 октомври е качен пост, съдържащ твърдения, че учител по история в Конфлан-Сент-Онорин е показвал на учениците си в час карикатури на пророка Мохамед.

Постът съдържал видеозапис на мъж, който разказва, че дъщеря му, мюсюлманка, е една от ученичките в класа, и била шокирана от действията на учителя.

През последните няколко години Франция преживя поредица от нападения, извършени от ислямски екстремисти. В края на миналия месец емигрант от Пакистан нападна с касапски сатър двама души пред бившата редакция на сатиричния седмичник "Шарли ебдо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай