С ужас от пожарите посрещат Нова година в Австралия

Празненствата бяха помрачени от бедствията

С ужас от пожарите посрещат Нова година в Австралия | StandartNews.com

Десетки хиляди хора в Югоизточна Австралия преживяха ужас в новогодишната нощ, след като се оказаха обградени от горски пожари, съобщиха австралийските власти, цитирани от DPA.

Мобилните телефони, интернет връзките и електричеството бяха прекъснати по южното крайбрежие на щата Нов Южен Уелс заради паднали кули и електропроводи, заяви щатската пожарна.

Над 4000 души се оказаха блокирани по плажовете с падането на нощта в щата Виктория. Всички пътища от и за района са затворени. На помощ на блокираните в крайбрежните градове бяха извикани военните.

Въпреки сложната обстановка с пожарите, в Нов Южен Уелс над един милион души посрещнаха новата година в пристанището на Сидни и околността, откъдето станаха свидетели на традиционната зрелищна заря. Двама души загинаха при горските пожари в Австралия, а петима са в неизвестност.

Общият брой на потвърдените жертви достигна 12 в момент, когато свирепите горски пожари, които бушуват от два месеца в югоизточната част на страната, продължиха да набират сила днес.


© Actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай