Руският президент: Убийството на Немцов е позор

Руският президент: Убийството на Немцов е позор | StandartNews.com

Убийството на Борис Немцов е трагедия и позор. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на традиционната пряка линия с гражданите. Той изтъкна, че е поддържал достатъчно добри отношения с убития.

„Ние с него бяхме приятели, ние с него поддържахме отношения. Той беше рязко опозиционно настроен и към мен, и към властите въобще, макар да имахме с него достатъчно добри отношения, когато общувахме", обясни Путин.

„Вече се изказах по този въпрос – смятам, че това е абсолютно позорно явление – трагично и позорно", каза още руският държавен глава.

„Мога да кажа, че буквално след ден, максимум ден и половина , и следователите, и ФСБ, и МВР знаеха имената на извършителите на убийството. Въпросът беше само в това, къде и как да бъдат задържани. Това са напълни обективни данни, свързани не само с камерите за наблюдение, а свързани с големите възможности на спецслужбите, появили се в последно време", каза Путин, цитиран от РИА Новости.

Паралелните разследвания на няколко силови служби са дали едни и същи резултати, смята Путин.

„По въпроса, дали ще открием поръчителите, има ли поръчители, аз не знам. Това ще се разбере по време на работата, която сега се извършва", заключи Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай