Руски топбанкери загинаха в катастрофа с хеликоптер

Руски топбанкери загинаха в катастрофа с хеликоптер  | StandartNews.com

Трима руски топбанкери загинаха с хеликоптер Ми-8 в Охотско море вчера вечерта. Те са част от висшия мениджърски екип на външнотърговска "ВТБ лизинг". Летели са за Шантарските острови на почивка, съобщава ТАСС. При падането на машината във водите край Хабаровск са загинали още двама, 10 оцеляха.

Сред загиналите са генералният директор на "ВТБ лизинг" Андрей Конопльов и заместниците му Анатолий Воронецкий и Надежда Фоменко. Според източник на агенцията, причина за трагедията е лошата видимост поради гъстата мъгла над Охотско море. Lifenews.ru твърди, че успелите да се спасят скочили във водата и доплували до един от островите, а загиналите останали в хеликоптера. Командирът на машината, който също оцелял, съобщил за катастрофата в 20,29 ч местно време. Той казал, че оцелелите са си направили бивак на един от островите. Връзката с хеликоптера била изгубена към 10,20 ч.

От "Росавиация" съобщават, че спасително-издирвателната акция засега не може да бъде осъществена заради гъстата мъгла. Вероятно оцелелите ще бъдат отведени от острова по вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай