Руски дипломат втрещи Европа! Изказването му

Не ни пука от санкцииите, правим си швейцарски сирена

Руски дипломат втрещи Европа! Изказването му | StandartNews.com

На Москва "не й пука" за риска от западни санкции в случай на инвазия в Украйна, заяви без заобикалки руският посланик в Швеция Виктор Татаринцев. „Извинете ме за израза, но не ни пука за всичките им санкции“, каза той пред шведското издание Aftonbladet в интервю, публикувано късно в събота, предадоха световни медии, предаде Актуално.

Западна Европа и САЩ се страхуват, че Русия ще нахлуе в Украйна затова заплашват със „силни икономически санкции“, коментира дипломатът.

„Вече ни бяха наложени толкова много санкции, но в известен смисъл те оказаха положителен ефект върху нашата икономика и селското ни стопанство“, подчерта Татаринцев, който говори свободно шведски и е заемал няколко различни поста в посолството в Швеция.

Резултатите от досегашните санкции срещу Русия той вижда така: „Ние ставаме все по-самодостатъчни и успяхме да увеличим износа си. Нямаме например италиански или швейцарски сирена, но се научихме как да правим руски сирена по италиански и швейцарски рецепти“, обясни той. „Новите санкции не са добри, но не са и толкова лоши, колкото казва Западът“, твърди той.

Според Татаринцев западните страни не разбират руския манталитет: „Колкото повече Западът оказва натиск върху Русия, толкова по-силен ще бъде руският отговор“, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай