Русия: Мондиалът няма да е провал

Русия: Мондиалът няма да е провал | StandartNews.com

Русия няма да има проблем с изграждането на стадионите за Мондиал 2018 и всички съоръжения ще бъдат изградени в срок. Това обяви шефът на организационния комитет на световното Алексей Сорокин. Проблеми с инфраструктурата и местата за настаняване имаше по време на предишния планетарен шампионат в Бразилия. Тогава ФИФА се стресна и сега държи изкъсо братушките. Сорокин обаче категорично отрече руснаците да не успеят да се справят.

"Всичко ще бъде готово в срок. Няма да се издъним и да повторим бразилските гафове. Някои стадиони са към края на ремонтните си дейности, други не чак толкова, но всичко ще е наред. Базите също няма да са проблем. Имаме 64 от 70 и останалите също ще бъдат готови. Имаме време и сме уверени в силите си", заяви шефът на организационния комитет.

Президентът на Русия Владимир Путин също обеща държавата да стори каквото е нужно, за да не се изложи и всичко около провеждането на Мондиала да е наред. В същото време стана ясно, че руснаците няма да правят спънки на Украйна по време на жребия за Световното, който е насрочен за 25-и юли. "Делегацията им ще бъде посрещната подобаващо. Самите украинци не са си и помисляли да бойкотират церемонията, каквито слухове имаше. Гарантирам ви, защото говорих с тях. Украинците ще бъдат наши височайши гости", разкри Сорокин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай