Русия посочи държавата с русофобска истерия

Обвиненията били към Гърция

Русия посочи държавата с русофобска истерия | StandartNews.com

Русия обвини Гърция за „русофобска истерия, достигнала точката на кипене“. Представителят на руското външно министерство Мария Захарова критикува Атина, че умишлено разрушава гръцко-руските отношения с "антируска информационна кампания", предаде БНР.

В официално изявление Захарова подчерта, че в Гърция се води „безпрецедентна кампания за дискредитиране на политиката на Русия. Вземат се дълбоко погрешни и престъпни решения, включително на изпращане на оръжие в Украйна“. В отговор гръцкото външно министерство опроверга твърденията на Москва и коментира, че подобно изказване е в нарушение на дипломатическия тон.

Министърът по защита на гражданите Теодорикакос каза пред медиите, че не Атина, а действията на руското правителство събуждат недоверие в световен мащаб. Журналисти от водещи медии в Гърция съобщават, че се стараят да представят обективно фактите от войната в Украйна. Изявлението на Захарова даде повод на лидерът на опозицията Алексис Ципрас да заяви, че голямата грешка на премиера Кириакос Мицотакис е, че изпрати оръжие в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай