Русия и Беларус обмислят обща валута

Решението ще вземат президентите, няма да е рубла

Русия и Беларус обмислят обща валута | StandartNews.com

Максим Орешкин, ФОТО РИА НОВОСТИ

Въвеждането на единна валута обсъждат Русия и Беларус. По време на икономическия форум в Санкт Петербург, наречен руския Давос, министрите на икономиката на двете страни увериха, че този въпрос се обсъжда, но решението ще бъде взето на ниво президенти, съобщи РИА Новости. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че това не трябва да бъде нито руска, нито беларуска рубла. В Кремъл казват, че все още няма конкретна информация по този въпрос.

По време на икономическия форум в Санкт Петербург се  проведоха преговори между икономическите министри на  Русия и Беларус - Максим Орешкин и Дмитрий Крутой. Двамата ръководят работната група по въпросите на интеграцията, създадена през 2018 г.

Говорихте за единната валута - да, този въпрос е записан в споразумението на съюза, така че това се обсъжда. Има централни банки, които обсъждат дали си струва да се направи, как да го направя, в какъв срок да го направя, коментира  Орешкин  пред репортери след срещата. Крутой пък  отбеляза, че единната валута е една от точките на интеграционната програма и не бива да се изважда от общия контекст. "Това ще бъде историята на пакета и пакетното споразумение", каза Дмитрий Крутой.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай