Рухна вуз в Санкт Петербург, 21 затрупани /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

В ход е спасителна операция

Рухна вуз в Санкт Петербург, 21 затрупани /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ФОТО: РИА Новости

Срути се част от сграда на университета в Санкт Петербург, съобщават руските медии. Под отломките има най-малко 21 затрупани. В ход е спасителна операция. Инцидентът е станал в ранния следобед, докато в учебното заведение все още е имало лекции. Пристигналите на място екипи на пожарната са успели да евакуират около 60 души.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СТРУТВАНЕТО

Предполага се, че  ремонтни дейности при  недобро укрепване на стените е причината за пропадане на покрива. На кадри, разпространени от руски медии, се вижда огромна дупка в покривната конструкция. 

"Просто си седяхме по време на занятия, оставаха пет минути до края. В един момент цялата сграда се разтресе, спря тока, беше много страшно в този момент. Отворих вратата и излязох в коридора, за да видя какво става. Всичко беше покрито с прах, видях дупка в покрива, липсваха стълбите. Просто нямаше изход. Докато се опитвахме да решим какво да правим, хората крещяха: Има ли живи? Пожарните дойдоха много бързо и успяхме да се спуснем по пожарната стълбичка", разказва оцелял студент, който по време на срутването се е намирал на шестия етаж.

Студенти разказват, че са търсили опипом изхода от етажа и разкриват, че са изживели истински ужас. Очевидка споделя, че е видяла как изпод руините са извадили младо момиче. По думите в този момент минавала наоколо със съпруга си, когато се срутила сградата. "Беше ясно, че са паднали преградните стени, прозорците бяха избити. Видяхче как извадиха момиче, което се казва Даша. Тя ни каза, че с нея е имало още един човек, който също е бил затрупан", разкрива тя.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай