Решението за Хизбула ще има отражение в региона

Решението за Хизбула ще има отражение в региона | StandartNews.com

София. Египетският журналист Адел Ал Шахауи заяви пред БНР, че протестите в последните дни в Кайро са резултат от терора, наложен от Мюсюлманските братя.

"Народът иска самостоятелна политика, иска независимостта си. Иска хляб и свобода, затова ще продължават да отстояват исканията си. Терорът на Мюсюлмански братя ще бъде ликвидиран и то съвсем скоро", каза ал Шахауи.

Адел Ал Шахауи коментира и решението на ЕС да включи военното крило на Хизбула в списъка на терористичните организации:

"Това решение ще има отражение на геополитиката в региона. Свидетели сме на връщането на така наречената „ос на умерените сили", която включва Саудитска Арабия и други държави срещу „Оста на злото" – Иран, Хизбула и Сирия. Това е политическо решение на ЕС и не е взето в световен мащаб. То може да даде тласък на Израел да започне военна акция срещу Ливан, под предлог, че там има терористични атаки от страна на Хизбула. Това решение идва в момент, в който Хизбула и Ливан празнуват юлските събития, когато Израел атакува Ливан. Мисля, че то е възнаграждение за Израел и в същото време ясен сигнал, че не трябва да продължават проектите на Западния бряг на река Йордан", коментира Адел Ал Шахауи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай