Решават за новия пакет санкции срещу Русия

Той се планира да бъде одобрен към 24 февруари

Решават за новия пакет санкции срещу Русия | StandartNews.com

В ЕС започна обсъждане на новия пакет санкции срещу Русия. 13-ия пакет се планира да бъде одобрен към 24 февруари. На този ден преди две години започна войната на Русия в Украйна, наричана от Кремъл „специална военна операция в Украйна”, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от „Комерсант”.

Oбсъждането на новите санкции е било на 17 януари по време на срещата на посланиците на европейските държави. Възможно е новите санкции да не успеят да бъдат съгласувани до 24 февруари, защото преговорите за съгласуване на 12-ия пакет санкции се проточиха няколко седмици.

12-ият пакет санкции беше приет на 18 декември 2023 г. В документа първо беше включена възможността за конфискация на замразените руски активи. С тяхна помощ може да изплатят компенсация на чуждестранни компании, които „насилствено” по мнение на ЕС бяха лишени от контрол над своите активи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NebosY
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи