Разследват заговор за убийство на щерката на Ердоган

Нов бой избухна в турския парламент

Разследват заговор за убийство на щерката на Ердоган | StandartNews.com

Прокуратурата в Анкара започна разследване на твърдения за заговор за убийството на Сюмейе Ердоган, дъщеря на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщава в. "Хюриет дейли нюз". Твърденията за заговора бяха публикувани от няколко проправителствени ежедневника в петък, след което прокуратурата започна разследване, основано на нейно собствено решение, информира Анадолската агенция. Разследването ще бъде осъществено от службата за престъпления срещу конституционния ред. От няколко седмици се носят слухове, че Сюмейе Ердоган може да се кандидатира за депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието на следващите парламентарни избори през юни.

Междувременно втори бой между турски депутати разтресе парламента. За втори път тази седмица народните избраници стигнаха до юмручното право, за да изяснят противоречията си за предлагания от правителството нов закон за вътрешната сигурност. Той предвижда ограничения за провеждане на демонстрации и опозицията го смята за нарушение на гражданските права.

При предишния юмручен дебат във вторник между депутати на управляващата Партия на справедливостта и развитието и Републиканската народна партия сериозно пострадаха петима депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай