Разследват стрелба пред посолството на Израел в Атина

Разследват стрелба пред посолството на Израел в Атина | StandartNews.com

Атина. Полицията в Гърция разследва стрелба, открита тази нощ пред посолството на Израел в Атина. Няма пострадали след инцидента, нанесени са щети на сградата, а на мястото са намерени 15 гилзи, съобщи ТАСС. По първоначални данни стрелбата е открил неизвестен мъж с автоматично оръжие, пристигнал с мотоциклет, твърдят свидетели.

От полицията разглеждат обстрела като терористичен акт. На мястото работят специалисти от отдела за борба с тероризма, предаде РИА Новости, позовавайки се на гръцкия вестник "Прото тема".

Дипломатическата сграда, разположена в близост до оживения булевард "Кифисиас" в квартал Палео Психико, е била обстреляна с автомат "Калашников" тази нощ в 3.15 часа. В нападението стана ясно, че са участвали четирима души на два мотоциклета. Полицията сваля записи от видеокамерите за наблюдение в района. Израелското посолство има строга охрана и около него са разположени множество видеокамери. Движението в района на дипломатическата мисия е затворено.

Служителите на реда виждат сходство в някои детайли с обстрела срещу резиденцията на посланика на Германия в Атина от 30 декември 2013 г., когато неизвестни лица на мотоциклети произведоха 60 изстрела с автомати "Калашников". Отговорността за този случай пое анархистката организация "Група на народните борци", както и за обстрела срещу офис на управляващата партия "Нова демокрация" и кабинета на премиера Андонис Самарас от 14 януари 2013 г. и за ракетния обстрел по сградата на компания Mercedes-Benz в северно предградие на Атина от 12 януари 2014 г.

Властите се опасяват от нова вълна нападения във връзка с присъдата за анархиста Никос Романос, който бе осъден на 16 години затвор за грабеж на банки. Вчера той прекрати едномесечната си гладна стачка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай