Разследване за Лавров - яхти, подкупи, жени/СНИМКИ/

Фондът на Навални разкрива тайния му живот

Разследване за Лавров - яхти, подкупи, жени/СНИМКИ/ | StandartNews.com

Антикорупционният фонд на руския опозиционер Алексей Навални, който миналата година публикува разследване за замъка на президента Владимир Путин в Геленджик край Черно море, излезе с нови разкрития, пише дир.бг.

Този път те са за тайния живот на външния министър Сергей Лавров.. 71-годишният Лавров е външен министър на Русия още от 2004 г.

Разследването показва, че по време на предизборната кампания той е прекарал повече от седмица на яхта заедно с жена, която наричат тайната му съпруга - Светлана Полякова.

Тя го придружавала и на служебни командировки с държавния самолет, а понякога Лавров водел със себе си и дъщеря й, майка й и племенницата й.

Освен това дъщерята на Полякова почивала на вилата и яхтата на милиардера Олег Дерипаска в Сардиния.

Лавров е прекарал от края на юли до началото на август 11 дни на яхтата Saluzi в Средиземно море, близо до Бодрум. Разследващите се позовават на туитове на турски блогър със снимки на яхтата и твърдения, че Лавров е на нея. С тракинг платформа е следен и пътят на яхтата.

Освен това Светлана Полякова, бивша служителка на МВнР, е собственичка на 260 кв. м жилище в центъра на Москва, а дъщеря й Полина е наела за 999 години в Лондон (британска форма на собственост) жилище в района на Кенсингтън срещу 4.4 милиона британски лири.

Наемът за яхтата струва 480 000 долара седмично.

"Чудихме се защо дори един олигарх има три еднакви самолета. Той просто ги използва, за води по цял свят Лавров и останалите. Като такси. Открихме, че външният министър е държан от олигарха. Той живее за негова сметка, взима подкупи от него и му предоставя конкретни услуги. За което той трябва незабавно да бъде уволнен и да бъде изправен пред съда", заявяват авторите на разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай