Разширяват подводното търсене на Боинг 777

Разширяват подводното търсене на Боинг 777 | StandartNews.com

Камбера. Австралия разширява подводното търсене на изчезналия малайзийски самолет. Това съобщи премиерът на страната Тони Абът. Той обясни, че на повърхността на Индийския океан е малко вероятно да бъдат открити отломки от мистериозния Боинг 777, предаде АФП.

Операцията за издирването на самолета на Малайзийските авиолинии, който изчезна на 8 март с 239 души на борда, се координира от Австралия.

Издирването продължава повече от 40 дни. Самолети и кораби претърсват повърхността в обширна зона на океана западно от австралийския бряг, но до момента няма и следа от кораба.

„След 52 дни от началото на търсенето, повечето от материалите трябва да са потънали", каза Абът пред журналисти в Камбера.

Австралийският премиер съобщи, че започва новата фаза на операцията, която е най-скъпата в историята на авиацията до момента.

Припомняме, че подводница Bluefin-21, която претърсваше зона от 400 км. км., не попадна на намери следи от изчезналия летателен апарат. Въпреки това машината ще продължи да сканира дъното на океана, уточни австралийският премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай