Разкритие. Три капана, с които Ердоган е хванал Путин

Анализът е на руски политолог

Разкритие. Три капана, с които Ердоган е хванал Путин | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин се страхува от турския си колега Реджеп Ердоган, а петте месеца война в Украйна показват защо. Това заяви руският политолог и публицист Андрей Пионтковски в ефира на телевизия "Апостроф", предаде Факти.

По думите му Путин се е страхувал да воюва срещу турците в Нагорни Карабах, където с тяхна подкрепа Азербайджан освободи окупираните от арменците земи. Ердоган е „хванал за топките“ Путин на три места: Нагорни Карабах, Сирия и Либия, каза руският политолог.

„Ердоган има своя собствена игра. Той и Путин са стари играчи. С извинение за израза, Ердоган го е хванал за топките в Нагорни Карабах, Сирия и Либия, и руският президент е много зависим от Ердоган“, заяви Андрей Пионтковски. Той отбеляза, че неслучайно Ердоган е накарал Путин да го чака на неотдавнашна среща в Техеран. Така президентът на Турция показа кой е от двамата е алфа мъжкарят.

 Азербайджан спечели войната срещу съюзника на Путин – Армения, в която той се страхуваше да им помогне. Сега виждаме защо се страхува", каза Пионтковски. Войната срещу Украйна е показала какво е нивото на руската армия, наричана "втората армия в света"

„Украйна от географска гледна точка е най-изгодното поле за руската армия. Можете ли да си представите какво би направил Ердоган с тази "втора армия" в света в Южен Кавказ?“, попита Пионтковски. "Руската армия, която започна непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари, беше разгромена в Киевска област и сега е съсредоточила терора си срещу цивилното население в източната и южната част на страната.

Срещу окупаторите украинската армия използва и турски дронове „Байрактар“, които са изключително ефективни. „Безаналоговата“ армия на Путин търпи огромни загуби в човешка сила и техника в Украйна", посочва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай