Разкритие от Путин. Възстановява ли границите на Руската империя?

Руският президент направи ключово изказване

Разкритие от Путин. Възстановява ли границите на Руската империя? | StandartNews.com

Ново ключово изказване на руския президент Владимир Путин. Той отговори на обвиненията, че с признаването на независимостта на Донецк и Луганск възстановява границите на Руската империя

Путин отхвърли спекулациите, че Русия възнамерява да се възстанови в границите на Руската империя на фона на признаването на независимостта на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР). Президентът направи това изявление по време на срещата си с президента на Азербайджан Илхам Алиев, предаде ТАСС.

Държавният глава отговори, че е предвидил подобни обвинения от страна на Запада. „Това абсолютно не е вярно“, обяви той.

Според руския лидер след разпадането на СССР Русия призна новите геополитически реалности и активно работи за засилване на сътрудничеството с всички независими страни, възникнали в постсъветското пространство.

„Дори в много остри ситуации, което е уреждането на Нагорни Карабах, ние винаги сме действали много внимателно, изхождайки от интересите на всички държави, участващи в този процес“, обясни президентът Путин и добави, че Русия винаги се е опитвала да постигне взаимно приемливи решения.

Путин каза още, че нивото и качеството на отношенията между Москва и Киев са занижени след 2014 г.

На 21 февруари президентът Путин подписа укази за признаване на независимостта на ДНР и ЛНР и нареди на въоръжените сили на страната да поддържат мира в републиките. На следващия ден Държавната дума ратифицира споразуменията за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ с ДНР и ЛНР. Те включват и военна помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай