Събота,

Разкритие. Колко пари вече има Чарлз

От: Редактор -
7768
Разкритие. Колко пари вече има Чарлз
A
A
A

Крал Чарлз не само наследява трона след смъртта на майка си, кралица Елизабет II, но и нейното лично състояние – без данък върху наследството, привилегия, запазена за кралските наследници.

Британските монарси не са задължени да разкриват личните си финанси, но според списъка на богатите на Sunday Times за 2022 г. състоянието на кралицата е на стойност около £370 милиона ($426 милиона), което е с £5 милиона повече от предходната година.

Бъкингамският дворец, кралската резиденция в Лондон, и замъкът Уиндзор, на тридесет километра западно от Лондон, са държавна собственост. Въпреки това замъкът Балморал, ваканционният дом на кралското семейство и резиденцията Сандрингам, са били собственост на кралицата и сега са наследени от Чарлз.

Кралицата е притежавала и колекция от кралски марки на стойност около £100 милиона, според The ​​Times през 2021 г.

Богатството на кралицата се добавя към личното състояние на Чарлз, оценено на 100 милиона долара (87 милиона паунда).

Известните накити по короната, оценени на около три милиарда паунда, символично са принадлежали на кралицата и автоматично се предават на нейния наследник.

Принц Филип, съпругът на Елизабет, остави по-скромно състояние от £30 милиона, когато почина през април 2021 г. Той притежаваше колекция от картини от около 3000 творби, повечето от които бяха обещани на приятели и семейство.

Експерти казват, че Елизабет вероятно е оставила завещание и че някои дребни пари ще бъдат наследени от най-близките членове на семействоѝ, но не и по-голямата част от богатството, запазено за Чарлз, пише Блиц..


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com