Разкопаха гроба на Романови до Екатерининбург

Бизнесмен и привържениците му не вярват в автентичността на останките

Разкопаха гроба на Романови до Екатерининбург | StandartNews.com

Бизнесменът Василий Бойко-Велики беше обвинен в извършване на незаконни разкопки на мястото на погребението на останките на Романови край Екатеринбург . Това съобщи пред портала E1 Иля Коровин, ръководител на благотворителната фондация "Мемориал на Романови", пише Лента ру.

Според него на 25 декември сондажна машина се е врязала в Стария Коптяковски път. Шофьорът на автомобила и неговият придружител казаха, че работата се извършва по нареждане на Бойко-Велики. Уточнява се, че са пробили около осем дупки.

„Той и неговите поддръжници не вярват в автентичността на останките на Романови, провеждат всякакви конференции, опитват се да хванат мемориала за фалшификация“, каза Коровин. Той подчерта, че работниците не са разполагали с документи, необходими за извършване на такава работа в обекта на културното наследство. Шефът на фонда допълни, че вече е написал изявление в полицията.

Последният руски император Николай II , съпругата му, децата и близките му съратници са разстреляни през нощта на 17 юли 1918 г. в помещението на къщата на Ипатиеви в Екатеринбург по заповед на Уралския съвет на работническите, селските и войнишките депутати. . На това място през 2000-2003 г. в Екатеринбург е построена църквата на кръвта.

През 2020 г. автентичността на останките от "Екатеринбург" беше потвърдена от историческа и архивна експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай