Раздор в Страсбург за свободната търговия със САЩ

Раздор в Страсбург за свободната търговия със САЩ | StandartNews.com

Европейският парламент (ЕП) отложи гласуването на препоръките си по отношение на преговорите за двустранното търговско споразумение (Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) ) между ЕС и САЩ

Това стана ясно в края на вчерашния пленарен ден, след като председателят на ЕП Мартин Шулц прецени да върне доклада с препоръки за ТТИП на ресорната комисия. Възможна причина за това са постъпилите над 200 предложения за изменения в заложените препоръки, както и искания за разделно гласуване. Докладът е изготвен от Комисията по международна търговия и ще бъде върнат обратно на нея.След консултация с председателя на Комисията по международна търговия, Шулц е взел решение текстовете, внесени от евродепутатите, да бъдат разгледани и едва след това докладът да бъде гласуван.

По план гласуването трябваше да се състои днес – 10ти юни. Въпреки отложеното гласуване, дебатите по позицията на ЕП за ТТИП остават. Нещо повече, именно заради тяхната важност евродепутатите решиха да започнат работния си ден с цял час по-рано и още от 8 сутринта ще дебатират по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай