Равин върна скътани в бюро 98 000 долара

Равин върна скътани в бюро 98 000 долара | StandartNews.com

Равин от американския град Ню Хейвън се прочу в щата Кънектикът с благородна постъпка. Той върна 98 000 долара на собственика им. Ноа Мурофф открил парите в бюро, което купил на търг, след като му се наложило да го разглоби, защото не минавало през вратата на кабинета му.

"Когато измъкнахме чекмеджетата, открихме зад тях найлонова торбичка. Тя бе пълна с банкноти от по сто долара. Със съпругата ми решихме, че не може да задържим парите", разказва Мурофф пред местните медии.

След като преброили парите, равинът се обадил по телефона на човека, който му продал бюрото за 150 долара. Дотогава той знаел само, че в интернет сайта, в който се провел търгът, бившият собственик на бюрото се казвал Пети. От другата страна на линията новината за откритите пари била посрещнати с невероятни възклицания. След това се оказало, че въпросната Пети получила парите като наследство, отделила ги за черни дни, а по-късно съвсем забравила за тях. Веднъж тя дори започнала да рови из бюрото, но торбичката някак си се заклещила между чекмеджетата и тя не могла да ги намери. Затова решила, че може би ги е оставила на друго място, и обявила бюрото за продажба.

При връщането на парите Мурофф дори взел със себе си своите деца, за да им покаже, че наследниците на равина трябва да бъдат честни и искрени. Пети ги посрещнала със сълзи на очите, върнала на Мурофф похарчените от него 150 долара за бюрото и дори предложила да му даде част от наследството си като награда. Равинът благородно отказал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай