Расистки коментари заляха новата Мис Америка

Нина Давулури е първата етническа индийка, която печели титлата

Расистки коментари заляха новата Мис Америка | StandartNews.com

Атлантик сити. За пръв път етническа индийка спечели конкурса Мис Америка 2014. 24-годишната Давулури досега беше Мис Ню Йорк. Тя стана първата етническа индийка, спечелила престижната титла. По време на своето представяне Давулури изпълни класически боливудски танц.

Скоро след избора в интернет заваляха недоброжелателни коментари с расистка и ксенофобска насоченост заради произхода на Нина Давулури. „Когато си Мис Америка, не трябва ли да си американка?", пита потребител в Туитър. Друг коментар гласи: „Мис Америка или Мис Ал Кайда?", трети пък „напомня", че „Това е Америка, не е Индия".

Други потребители в мрежата, както и медиите, защитиха момичето и напомниха, че тя е американска гражданка и произхожда от семейство на лекари. Самата Давулури не пожела да вземе отношение към атаката от коментари.

В конкурса участваха 53 кандидатки. Тази година той отново се проведе в Атлантик сити, щата Ню Джърси. През последните 6 години конкурсът се беше преместил в Лас Вегас. По тази причина последната Мис Америка носи титлата едва девет месеца, защото там той се състоеше през януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай