Ракети от Сирия паднаха в Турция

Турските войски в региона са в повишена бойна готовност, съобщиха от министерството

Ракети от Сирия паднаха в Турция | StandartNews.com

Ракети, изстреляни снощи от страна на границата със Сирия, паднаха в провинция Килис, югоизточна Турция, съобщи Министерството на отбраната в Анкара късно снощи. 

"Ракети, които са изстреляни от Сирия, паднаха на празно поле в Килис. Няма данни за пострадали граждани и щети в района след инцидента", заявиха от министерството в Туитър.

„Изпратено е уведомление до Руската федерация, която патрулира в района, за спиране на стрелбата и определени цели зад граница веднага са подложени на огън от турските гранични сили“, се добавя в изявлението.

Министерството подчерта, че турските войски в региона" са в повишена бойна готовност" и се наблюдава развитието.

Руските войски присъстват в Северна Сирия по договор за прекратяване на огъня с Турция.

В периода януари-май 2016 г. над 70 ракети бяха изстреляни в Килис от другата страна на сирийската граница от Ислямска държава, при което загинаха над 21 мирни турски граждани, но през годините след това терористичната група беше изгонена до голяма степен от региона чрез турски военни операции.

От 2016 г. насам Турция стартира три успешни антитерористични операции през своята граница в Северна Сирия, Евфратски щит (2016), Маслинов клон (2018) и Мирна пролет (2019). 

Така бяха унищожени терористичните образувания и се даде възможност за мирно връщане на част от жителите в района, припомня Марица. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай