Путин: Русия няма да позволи на никой да разпали война

11 хил. военни участваха в Парада на победата

Путин: Русия няма да позволи на никой да разпали война | StandartNews.com

Москва. Президентът на Русия и главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин откри Парада на победата с емоционално обръщение.

"Русия ще направи всичко, за да не може никой никога вече да разпали война, да заплашва нашите деца, нашите домове, нашата земя. Ще направим всичко за укрепване сигурността на планетата. Ние сме длъжни да оправдаем надеждите на нашите велики деди и бащи, да предадем на нашите деца процъфтяваща, свободна и силна Русия. Слава на народа победител! Честит ден на Великата Победа!", заяви Путин в началото на веения парад, който завърши на Червения площад в Москва, по случай 68-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война.

В тържеството участваха над 11 000 войници и офицери от частите и съединенията на въоръжените сили на Русия и други силови структури, както и курсанти от военните висши учебни заведения, предаде ИТАР-ТАСС.

Командващ парада бе главнокомандващият Сухопътните войски генерал-полковник Владимир Чиркин. Приема парада министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу.

Парадът започна в 10,00 часа московско време (09,00 часа българско) с тържественото изнасяне на флага на Руската Федерация и на Знамето на победата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай