Путин за метавселената: Тя е за общуване, не за бягство

Лидерът на Русия отправи предупреждение на международна конференция, посветена на въпросите, свързани с изкуствения интелект

Путин за метавселената: Тя е за общуване, не за бягство | StandartNews.com

"Възможностите на метавселената трябва да се използват за учене и общуване независимо от разстоянието, но не трябва да се бяга в метавселената от действителния свят", заяви руският президент Владимир Путин. Той отправи това предупреждение на международна конференция, посветена на въпросите, свързани с изкуствения интелект, предаде ТАСС.

"Нужно е да се използват възможностите на метавселената, за да могат хората да общуват, заедно да работят, да се учат, за да реализират съвместни и творчески проекти, независимо от разстоянията, на които се намират. Самият термин "метавселена" бе предложен три десетилетия по-рано от известен писател-фантаст и по самия му замисъл е място, на което хората са бягали, буквално са се спасявали в нея от несъвършенствата на реалния свят. Такъв подход би бил много песимистичен за нас сега. Мисля, че не трябва да се върви по този път", предупреди Путин.

На конференцията той каза още, че изкуственият интелект не трябва да работи във вреда на човека.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай