Путин вади ново супер оръжие, ето какво

Русия разработва дронове с изкуствен интелект и хиперзвукова ракета

Путин вади ново супер оръжие, ето какво | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин препоръча днес на армията да използва всички модерни технологии, включително изкуствен интелект, за да подсили военните си дронове - оръжие, което е все по-използвано в постсъветското пространство.

На среща с високопоставени служители на руското министерство на отбраната Путин посочи, че Русия разполага в арсенала си с над 2000 дрона, предаде Франс прес. Трябва да работим повече върху това, да работим усилено, както и правим напоследък, имайки предвид особено използването на изкуствения интелект и последните постижения в технологиите и науката, подчертава руският президент. Според Путин дроновете се доказали ефективността си в последните въоръжени конфликти. Той наблегна на опасността, която представлява използването им срещу Русия. Путин спомена терористични атаки с използването на безпилотни военни апарати в Сирия. Научихме се как да отблъскваме тези атаки и го правим ефективно, подчерта руският президент. Той подчерта, че руската армия трябва да напредва в тази област на базата на опита си и на това, което наблюдава "около себе си".

Русия разработва ново поколение оръжия, обявявани за "непобедими" от Путин, сред които е хиперзвуковата ракета "Авангард". Страната обаче обяви, че набляга и на разработването на дронове за износ, отбелязва АФП.

През последните години Турция и Израел продадоха дронове на няколко държави от бившия Съветски съюз.Миналата седмица Русия изрази загриженост от това, че Украйна е използвала произведен в Турция дрон за нападение срещу проруските бунтовници в Източна Украйна. Това може да дестабилизира ситуацията на фронта, предупреди Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай