Путин в атака! Бясно обвинение към САЩ

Какво каза руският президент

Путин в атака! Бясно обвинение към САЩ | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че са протакали пълномащабната война (доставяйки им оръжия), която Руската федерация започна срещу Украйна на 24 февруари. Той е цитиран от руски медии.

Той отново излъга, че "специалната операция" (както се нарича войната в Русия) е била подготвена "в пълно съответствие с Устава на ООН". В заключение Путин добави, че Руската федерация, която сега се опитва да разруши демократичния свят, ще изгради нов. „Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се опитват да продължат този конфликт“, каза той в обръщение към участниците и гостите на десетата Московска конференция за международна сигурност.

„Русия, заедно със съюзници, партньори и съмишленици, ще подобри съществуващите механизми за международна сигурност и ще създаде нови, ще укрепи своите въоръжени сили и други структури за сигурност, ще предприеме други стъпки към изграждането на по-демократичен свят, в който правата на всички народите и културното и цивилизационно многообразие са гарантирани", каза руският президент.

"Американската авантюра спрямо Тайван не е просто пътуване на един безотговорен политик, но част от преднамерена съзнателна стратегия, целяща да дестабилизира и внесе хаос в ситуацията в региона и в света", продължи той. Това е "безсрамна демонстрация на незачитане на суверенитета на други страни и на международните им ангажименти", каза Путин и отправи критики във връзка с тази, по думите му, "грижливо подготвена провокация".

Бившият специален представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър заяви, че войната на Руската федерация срещу Украйна ще продължи поне още една година. Според него след тази зима ще започне нов етап от военните действия. Според него всичко ще зависи преди всичко от качеството и количеството на западната помощ под формата на оръжие и финансови заеми. Пълномащабната война, която Русия започна срещу Украйна на 24 февруари, продължава и до днес. Западните страни доставят модерно оръжие на Украйна, но според Киев броят на доставените оръжия не е достатъчен. НАТО ясно подчерта, че няма да изпраща свои войници в Украйна, за да се избегне риск от започването на Трета световна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай