Путин срази недоброжелателите

Русия се справя добре въпреки западните санкции, заяви президентът

Путин срази недоброжелателите | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му се справя добре въпреки западните санкции и че икономическият блицкриг срещу нея не е проработил, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

"Отново искам да подчертая, че Русия уверено се справя с външния натиск, а всъщност може да се каже - с финансово-технологичната агресия от някои страни. Тактиката на икономически блицкриг, атаката, на която разчитаха те, не проработи - това вече е очевидно за всички, а също и за тях", каза Путин на заседание по икономическите въпроси.

Според него действията на неприятелските страни против Русия са непрофесионални, импулсивни и непредсказуеми.

"Виждаме, че действията на нашите, меко казано, недоброжелатели са в много отношения непредсказуеми и в последно време импулсивни. Те явно са непрофесионални, а оттам и импулсивни, което значи, че още повече трябва да действаме в нашата логика, да поддържаме инициативата", заяви той.

По думите му е необходимо Русия не просто да реагира на каквито и да е неприятелски действия, а последователно да решава задачите, свързани със собственото ù развитие.

Путин не спомена нищо за отстъплението на руските войски в Североизточна Украйна.

Попитан дали президентът възнамерява да разпореди обща мобилизация в отговор на украинската контраофанзива, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отпрати въпроса към министерството на отбраната.

Засега Путин не е прибегнал до мобилизиране на руските резерви, които наброяват около 2 милиона души с военна служба през последните пет години. Предприемането на подобна стъпка би представлявало признание, че определяната от него като ограничена военна операция в Украйна всъщност представлява пълномащабна война и че тя се развива зле за Москва, отбелязва Ройтерс.

Докато руските сили отстъпваха в събота, Путин откри в Москва най-голямото виенско колело в Европа, а над Червения площад имаше заря по случай 875-ата годишнина от основаването на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай