Путин се отказа да си говори пряко с руснаците

Основната причина за това са честите появи на стопанина на Кремъл, казват от Кремъл

Путин се отказа да си говори пряко с руснаците | StandartNews.com

Ежегодната "Пряка линия" с руския президент Владимир Путин няма да се проведе тази година в традиционния формат, заяви говорителят му Дмитрий Песков.

Основната причина за това са честите появи на стопанина на Кремъл пред руснаците по време на пандемията от коронавирус.

"Президентът провежда "пряка линия" през последните няколко месеца. Затова, разбира се, би било излишно тази година да се води "Пряка линия” в традиционния й формат", каза Песков.

"Със сигурност ще се опитаме да добавим някои елементи от "Пряка линия“, елементи, които ще позволят на президента да получава обратна връзка от граждани от различни региони, към годишната пресконференция на Путин през декември“, добави той.

Форматът "директна линия с Путин“ съществува от 2001 г. Последната "линия“, която се проведе през юни 2019 г., беше 17-а поред и продължи повече от четири часа.

"Пряката линия" се състои обикновено през юни, но тази година плановете на Кремъл да я проведе в обичайното време бяха нарушени от пандемията на коронавируса. Първоначално Песков заяви пред репортери, че след гласуването на измененията в Конституцията на 1 юли ще се проведе "пряка линия“, но по-късно каза, че тя е отложена за неопределено време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай